CRNO BELA TORTA Raskošna poslastica božanstvenog ukusa idealna za rođendane i proslave
Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 200 g oštrog brašna
- 200 g šećera u prahu
- 120 g kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 jaja
- 200 ml kafe
- 240 ml jogurta
- 100 ml ulja
Za krem:
- 700 ml slatke pavlake
- 400 g bele čokolade
- 200 g mlevenih badema
Priprema:
Zagrejte slatku pavlaku do vrenja, ubacite belu čokoladu, pa mešajte da se rastopi i ostavite da se ohladi. Za koru sjedinite i prosejte sve suve sastojke: brašno, šećer u prahu, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, pa dodajte so i vanilin šećer. U drugoj posudi sjedinite mokre sastojke: blago umućena jaja, sveže skuvanu kafu, jogurt i ulje, pa im dodajte suve sastojke i sve sjedinite. Smesu sipajte u kalup prečnika 24 cm i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Potom smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 20 minuta. Kada se ohladi, presecite na tri dela. Belu čokoladu i mlevene bademe umutite mikserom. Na prvu koru nanesite trećinu krema, pa pažljivo prenesite drugu koru, nanesite drugu trećinu krema, poklopite trećom korom i završite s ostatkom krema. Ovako složenu tortu ostavite u frižider na hlađenje preko noći, pa sutradan skinite obruč i dekorišite tortu po želji.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
CRNO BELA TORTA Čokoladna rapsodija koju nemožete da prestanete da jedete
Kremasta i neodoljiva, svi će uzeti bar dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)