CRNO BELA TORTA Raskošna poslastica božanstvenog ukusa idealna za rođendane i proslave

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica oduševiće i one izbirljive.

crno bela torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 200 g oštrog brašna
  • 200 g šećera u prahu
  • 120 g kakaoa
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 200 ml kafe
  • 240 ml jogurta
  • 100 ml ulja

Za krem:

  • 700 ml slatke pavlake
  • 400 g bele čokolade
  • 200 g mlevenih badema

 

Priprema:

Zagrejte slatku pavlaku do vrenja, ubacite belu čokoladu, pa mešajte da se rastopi i ostavite da se ohladi. Za koru sjedinite i prosejte sve suve sastojke: brašno, šećer u prahu, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, pa dodajte so i vanilin šećer. U drugoj posudi sjedinite mokre sastojke: blago umućena jaja, sveže skuvanu kafu, jogurt i ulje, pa im dodajte suve sastojke i sve sjedinite. Smesu sipajte u kalup prečnika 24 cm i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Potom smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 20 minuta. Kada se ohladi, presecite na tri dela. Belu čokoladu i mlevene bademe umutite mikserom. Na prvu koru nanesite trećinu krema, pa pažljivo prenesite drugu koru, nanesite drugu trećinu krema, poklopite trećom korom i završite s ostatkom krema. Ovako složenu tortu ostavite u frižider na hlađenje preko noći, pa sutradan skinite obruč i dekorišite tortu po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading