DOMAĆI MEDENJACI Tope se u ustima, a bude nostalgiju na detinjstvo

Ivana Pavlović

09:10

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

medenjaci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 kašika meda
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 jajeta
  • 50 g brašna
  • 3 izmrvljena karanfilića
  • kašičica cimeta
  • kašičica sode bikarbone
  • 4 kašike iseckanih oraha

Priprema:

Penasto umutite dva jajeta, žumance i šećer, dodajte med, karanfilić i cimet, pa sve sjedinite. Potom dodajte brašno pomešano sa sodom bikarbonom i umesite glatko testo. Testo rastanjite na pobrašnjenoj radnoj ploči na debljinu oko pet milimetara. Okruglom modlom vadite manje medenjake, svaki premažite belancetom i pospite seckanim orasima ili kristal-šećerom. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite oko 25 minuta na srednjoj temperaturi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading