BAKINE POSNE VANILICE Fenomenalni sitni kolači koji se tope u ustima, za svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

09:45

Slatki kutak 0

Ni malo ne zaostaju za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru.

posne vanilice
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 250 g posnog margarina (ili biljnog ulja po izboru)
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin-šećer
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 100 ml sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka)
  • 400 g brašna

Za fil:

  • 200 g mlevenih oraha
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2-3 kašike sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka)

Za posipanje:

  • šećer u prahu

Priprema:

U velikoj posudi mikserom umutite posni margarin sa šećerom u prahu dok ne dobijete svetlu i kremastu smesu. Dodajte vanilin-šećer, ekstrakt vanile i sojino mleko, pa sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u lopticu, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odmara 30 minuta. U međuvremenu pripremite fil tako što ćete u činiju staviti mlevene orahe, šećer u prahu, ekstrakt vanile i dovoljno biljnog mleka da dobijete kompaktnu smesu koja se lako razmazuje. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i modlicom za kolače vadite krugove. Na polovinu krugova stavite malu količinu fila, zatim preklopite drugom polovinom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Kad su potpuno hladne, pospite vanilice šećerom u prahu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading