BAKINE POSNE VANILICE Fenomenalni sitni kolači koji se tope u ustima, za svaku svečanu trpezu
Ni malo ne zaostaju za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
Za testo:
- 250 g posnog margarina (ili biljnog ulja po izboru)
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin-šećer
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 ml sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka)
- 400 g brašna
Za fil:
- 200 g mlevenih oraha
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2-3 kašike sojinog mleka (ili drugog biljnog mleka)
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
U velikoj posudi mikserom umutite posni margarin sa šećerom u prahu dok ne dobijete svetlu i kremastu smesu. Dodajte vanilin-šećer, ekstrakt vanile i sojino mleko, pa sve dobro sjedinite. Testo oblikujte u lopticu, uvijte u providnu foliju i ostavite u frižideru da odmara 30 minuta. U međuvremenu pripremite fil tako što ćete u činiju staviti mlevene orahe, šećer u prahu, ekstrakt vanile i dovoljno biljnog mleka da dobijete kompaktnu smesu koja se lako razmazuje. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini i modlicom za kolače vadite krugove. Na polovinu krugova stavite malu količinu fila, zatim preklopite drugom polovinom. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade. Kad su potpuno hladne, pospite vanilice šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
POSNE VANILICE BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, nećete moći da prestanete da jedete
Mirisne i slatke, nema im ravnih.
TETA RADINE VANILICE BUDE NOSTALGIJE Izdašne i slatke, po receptu iz stare sveske
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNE VANILICE MAME I MIRISOM I UKUSOM Razgrabe se čim se postave
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
LAŽNE VANILICE BUDE SVA ČULA Priprema je nikad brža i lakša, a i dupla mera će biti malo
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)