BELI ANĐEO TORTA Nema paljenja šporeta, a ukusna kao da ste se trudili satima
Neodoljiva poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi.
Potrebno je:
- 1 pakovanje rozen kora
za prvi fil:
- 1,5 litra mleka
- 5 kesic pudinga sa vanilom
- 100 g šećera
- 200 g bele čokolade
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 200 g mleka u prahu
za drugi fil:
- 500 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
- 500 ml vode
- 200 ml kisele pavlake
Priprema:
Mleko zakuvajte, pa spremite puding od vanile sa šećerom i dodatom belom čokoladom. Ostavite da se prohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i mlekom u prahu, pa postepeno dodajte prohlađen puding i ostavite sa strane. Zasebno umutite šlag sa hladnom vodom, pa dodajte kiselu pavlaku i kratko umutite. Stavite jednu koru, pa jedan fil, pa drugi fil, i opet drugu koru. Sa malo drugog fila premažite tortu, pa ostavite u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)