BELI ANĐEO TORTA Nema paljenja šporeta, a ukusna kao da ste se trudili satima

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Neodoljiva poslastica oduševiće goste na svečanoj trpezi.

beli anđeo
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje rozen kora

za prvi fil:

  • 1,5 litra mleka
  • 5 kesic pudinga sa vanilom
  • 100 g šećera
  • 200 g bele čokolade
  • 250 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g mleka u prahu

za drugi fil:

  • 500 g šlag krema sa ukusom slatke pavlake
  • 500 ml vode
  • 200 ml kisele pavlake

Priprema:

Mleko zakuvajte, pa spremite puding od vanile sa šećerom i dodatom belom čokoladom. Ostavite da se prohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu i mlekom u prahu, pa postepeno dodajte prohlađen puding i ostavite sa strane. Zasebno umutite šlag sa hladnom vodom, pa dodajte kiselu pavlaku i kratko umutite. Stavite jednu koru, pa jedan fil, pa drugi fil, i opet drugu koru. Sa malo drugog fila premažite tortu, pa ostavite u frižideru da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading