ČOKOLADNA TORTA Kremasta poslastica koju svi vole, po receptu iz starog bakinog kuvara
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 240 g putera, omekšanog
- 710 g smeđeg šećera
- 4 velika jaja, sobne temperature
- 10 ml ekstrakta vanile
- 630 g običnog brašna
- 180 g kakaoa za pečenje
- 15 ml sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 315 ml pavlake
- 315 ml ključale vode
Za glazuru:
- 118 g putera, isečenog na kockice
- 85 g crne čokolade, iseckane
- 85 g poluslatke čokolade, iseckane
- 570 g šećera u prahu
- 240 ml pavlake
- 10 ml ekstrakta vanile
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Tri kalupa za pečenje obložite pek papirom. Umutite puter sa smeđim šećerom, oko 5-7 minuta.Onda dodajte jedno po jedno jaje, uz mešanje nakon svakog dodavanja. Dodajte vanilu.Zasebno pomešajte brašno, kakao, sodu bikarbonu i so. Naizmenično dodajte pavlaku, uz mešanje. Izlijte smesu u plehove obložene pek papirom. Pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se ohladi u posudama, pa prebacite na rešetku. Otopite puter sa čokoladom, pa mešajte dok smesa ne postane glatka. Zasebno sjedinite šećer u prahu, pavlaku i vaniliu. Zatim dodajte čokoladnu mešavinu; uz meanje dok ne postane glatko. Premažite glazuru preko torte.
Možda vas zanima:
JEDNOSTAVNA ČOKOLADNA TORTA Samo dva sastojka, a nemoguće je zaustaviti se na jednom parčetu
Ukusa koji priča priče.
BRZA ČOKOLADNA TORTA Po receptu za početnike, a ostavlja bez daha
Kremasta poslastica bogatog ukusa raspametiće i one izbirljive.
TIJANINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA, A NEĆE VAS UGOJITI Savršena za leto, pravićete je stalno
Ako želite da jedete tortu bez griže savesti, onda je recept Tijane Mladenović baš za vas
ČOKOLADNA POSLASTICA ZA SVE PRILIKE Nema paljenja šporeta, a nema ko vam neće tražiti recept
Ukusa koji se pamti, oduševiće sve koji je budu probali.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)