TRILEĆE SA KARAMELOM I MLEVENIM KEKSOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Još sočnije i slađe on onog klasičnog.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g mlevenog keksa
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za prelivanje:
- 250 ml slatke pavlake
- 250 mleka
- 150 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Za karamel preliv:
- 150 g mlečnih karamela
- 150 ml slatke pavlake
- 200 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Jaja penasto umutite sa šećerom pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, i mleveni keks. Dobro sjedinite sastojke pa preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Proverite čačkalicom da li je kora gotova. Zasebno, u posudi pomešajte slatku pavlaku, mleko i kondenzovano mleko i dobro sjedinite, pa sipajte preko vrele kore. Pustite da se prohladi. Karamele rastopite u zagrejanom mleku, pa dodajte kondenzovano mleko, i dobro sjedinite. Karamelu prelijte preko kolača i ostavite u frižideru nekoliko sati. Prijatno!
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)