LEDENE KOCKE SE TOPE U USTIMA Desert koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez premca

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Sočne i slatke, savršenog ukusa.

ledene kocke
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • 4 kašike kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za preliv:

  • 200 g šećera
  • 2 čaše vode

Za fil:

  • 600 ml mleka
  • 9 punih kašika brašna
  • 250 g putera
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 4 kašike mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte žumanca od belanaca. Penasto umutite žumanca, pa dodajte ulje i ponovo umutite. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dobro sjedinite mikserom. Belanca polako umešajte u smesu od žumanaca. Izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer i vodu, pa zakuvajte. Kad proključa, sklonite s ringle i prelijte pečenu koru vrućim sirupom. 200 ml pomešajte sa brašnom. Ostatak mleka zagrejte u šerpi s vanilinim šećerom. Dodajte smesu sa brašnom, i kuvajte uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa u njega dodajte penasto umućen puter sa šećerom u prahu. Mikserom dobro sjedinite. Preko prohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Čokoladu otopite s mlekom, da dobijete glazuru. Preko fila premažite glazuru. Ostavite kolač u frižideru da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading