LEDENE KOCKE SE TOPE U USTIMA Desert koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez premca
Sočne i slatke, savršenog ukusa.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za preliv:
- 200 g šećera
- 2 čaše vode
Za fil:
- 600 ml mleka
- 9 punih kašika brašna
- 250 g putera
- 150 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 4 kašike mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte žumanca od belanaca. Penasto umutite žumanca, pa dodajte ulje i ponovo umutite. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dobro sjedinite mikserom. Belanca polako umešajte u smesu od žumanaca. Izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer i vodu, pa zakuvajte. Kad proključa, sklonite s ringle i prelijte pečenu koru vrućim sirupom. 200 ml pomešajte sa brašnom. Ostatak mleka zagrejte u šerpi s vanilinim šećerom. Dodajte smesu sa brašnom, i kuvajte uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa u njega dodajte penasto umućen puter sa šećerom u prahu. Mikserom dobro sjedinite. Preko prohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Čokoladu otopite s mlekom, da dobijete glazuru. Preko fila premažite glazuru. Ostavite kolač u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
LEDENE KOCKE Neodoljivi desert za prave sladokusce
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE Nikad kremastije, a idealne za svaku svečanu trpezu
Sočan slatkiš savršenog ukusa nestaće sa stola čim se postavi.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)