ORASNICE Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju kafe.
Potrebno je:
- 3 belanca
- 250 g šećera
- 300 g samlevenih oraha
- 150 g krupno samlevenih ili iseckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Šećer sipajte u posudu pa dodajte mlevene orahe i belanca. Rukom zamesite smesu. Odvajajte deo po deo smese pa mokrim dlanovima napravite valjak. Spuštajte valjkove na radnu površinu posutu seckanim orasima, pa valjajte u njih. Zatim savijte valjkove u polukrug pa ređajte u pleh obložen pek-papirom. Sušite orasnice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prohladite pa služite ili čuvajte u metalnoj kutiji.
Možda vas zanima:
DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
ORASNICE Najlepši starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a treba vam samo 4 sastojka
Fenomenalni kolači sa orasima poješće se čim se postave.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA ORASNICE Sitni kolači koje niko ne odbija
Zamiriše cela kuća dok se peku.
DOMAĆE ORASNICE PO STAROM BAKA MILEVINOM RECEPTU Spolja hrskave, a iznutra mekane
Treba vam samo 3 sastojka, a tope se u ustima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)