NEODOLJIVI ČUPAVCI Sa merama "na čaše", uspevaju i potpunim početnicima, a nikad slađi
Fenomenalni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- čaša jogurta
- 2 čaše brašna
- 1,5 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja
- 3 jaja
- kesica praška za pecivo
- kesica vanilin-šećera
Za preliv:
- čaša mleka
- 150 g margarina
- 150 g čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g kokosovog brašna
Priprema:
Mikserom mutite jaja, brašno, šećer, ulje, prašak za pecivo, vanilin šećer i jogurt dok se sastojci ne sjedine. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni, dok se patišpanj ne odvoji od ivica pleha. U zasebnu šerpicu stavite margarin, mleko, čokoladu za kuvanje i slatku pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri, sve dok se sastojci ne sjedine, ali nemojte da proključa. Secite gotov patišpanj na kocke jednake veličine, pa ih umačite jednu po jednu u čokoladni preliv. Na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno. Ostavite da se čupavci prohlade, a preliv upije.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT ZA ČUPAVCE Kolači na koje je mirisala cela Jugoslavija
Mirisni i sočni, nema im ravnih.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
ČUPAVCI IZ BAKINE KUHINJE MIRIŠU NA DETINJSTVO Mame i mirisom i ukusom
Savršen spoj čokolade i kokosa.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)