MRAMORNI KOLAČ SA KAFOM Rapsodija ukusa u desertu koji spaja slatko i omiljeni napitak
Savršenog ukusa, po receptu bez mane.

Potrebno je:
- 4 jaja
- 250 g brašna
- 180 g šećera
- 50 g mlevenih badema
- 80 ml ulja
- 80 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 2 kašike praha instant kafe
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom u glatku smesu. Sipajte ulje i mleko i sjedinite. U drugu posudu sipajte brašno, prašak za pecivo, mlevene bademe, prstohvat soli i vanilin šećer. Izmešajte, pa dodajte smesu od jaja, malo po malo, mešajući kašikom odozgo na gore. Rastvorite instant kafu sa 3 kašike vode i stavite u pola pripremljene smese koju ste odvojili u drugu posudu. Sjedinite da smesa dobije ravnomernu boju. Podmažite kalup za kuglof i pospite brašnom, pa sipajte polovinu žute smese. Cediljkom pospite preko kakao. Zatim sipajte smeđu smesu i pospite kakaoom. Sipajte preostalu žutu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta. Čačkalicom probajte da li je kolač unutra pečen. Gotov kolač okrenite na rešetku i po želji pospite šećerom u prahu. Isecite tek kada se ohladi.
Možda vas zanima:

BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.

BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.

ORAH KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Sve domaćice su nekada znale recept, a razgrabi se čim se postavi
Najbolje služite uz čaj ili kafu.

BRZI KOLAČ SA JAGODAMA U ČAŠI Savršen za iznenadne goste, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Kremast i sočan, a gotov maltene odmah.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

POSNI ROLAT SA ORASIMA PO RECEPTU SA KANALA BAKINA KUHINJA Nema paljenja rerne, a topi se u ustima
Mekan i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.

DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama
Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.

ORAH KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Sve domaćice su nekada znale recept, a razgrabi se čim se postavi
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Komentari (0)