LEDENA KAFA SA KOKOSOM Tropski šapat sa ukusom raja
Umesto kokosovog mleka, možete koristiti kokosovu pavlaku za bogatiji ukus
Sastojci (za 1 porciju):
- 1 šoljica sveže skuvane jake kafe (ili espresso)
- 100 ml kokosovog mleka (ili više po ukusu)
- 1–2 kašičice šećera ili zaslađivača (po želji)
- Kockice leda
- Malo vanile ili ekstrakta vanile (po želji)
- Rendani kokos za dekoraciju (opciono)
- Šlag (opciono)
Priprema:
1. Skuvaj kafu i ostavi je da se malo ohladi (možeš je staviti u frižider ili zamrzivač na par minuta).
2. U visoku čašu stavi kockice leda.
3. U ohlađenu kafu dodaj šećer i vanilu (ako koristiš), pa promešaj dok se ne rastvori.
4. Sipaj kafu preko leda, a zatim dolij kokosovo mleko.
5. Po želji ukrasi sa malo šlaga i pospi sa malo rendanim kokosom na vrh.
6. Promešaj i uživaj!
Bonus video:
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)