LEDENA KAFA SA KOKOSOM Tropski šapat sa ukusom raja

Tatjana Badarević

11:01

Slatki kutak 0

Umesto kokosovog mleka, možete koristiti kokosovu pavlaku za bogatiji ukus

ledena kafa
Shutterstock

Sastojci (za 1 porciju):

  • 1 šoljica sveže skuvane jake kafe (ili espresso)
  • 100 ml kokosovog mleka (ili više po ukusu)
  • 1–2 kašičice šećera ili zaslađivača (po želji)
  • Kockice leda
  • Malo vanile ili ekstrakta vanile (po želji)
  • Rendani kokos za dekoraciju (opciono)
  • Šlag (opciono)

Priprema:

1. Skuvaj kafu i ostavi je da se malo ohladi (možeš je staviti u frižider ili zamrzivač na par minuta).

2. U visoku čašu stavi kockice leda.

3. U ohlađenu kafu dodaj šećer i vanilu (ako koristiš), pa promešaj dok se ne rastvori.

4. Sipaj kafu preko leda, a zatim dolij kokosovo mleko.

5. Po želji ukrasi sa malo šlaga i pospi sa malo rendanim kokosom na vrh.

6. Promešaj i uživaj! 

Bonus video:

 

@moja.trpeza Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)

Loading