LEDENA KAFA SA KOKOSOM Tropski šapat sa ukusom raja
Umesto kokosovog mleka, možete koristiti kokosovu pavlaku za bogatiji ukus

Sastojci (za 1 porciju):
- 1 šoljica sveže skuvane jake kafe (ili espresso)
- 100 ml kokosovog mleka (ili više po ukusu)
- 1–2 kašičice šećera ili zaslađivača (po želji)
- Kockice leda
- Malo vanile ili ekstrakta vanile (po želji)
- Rendani kokos za dekoraciju (opciono)
- Šlag (opciono)
Priprema:
1. Skuvaj kafu i ostavi je da se malo ohladi (možeš je staviti u frižider ili zamrzivač na par minuta).
2. U visoku čašu stavi kockice leda.
3. U ohlađenu kafu dodaj šećer i vanilu (ako koristiš), pa promešaj dok se ne rastvori.
4. Sipaj kafu preko leda, a zatim dolij kokosovo mleko.
5. Po želji ukrasi sa malo šlaga i pospi sa malo rendanim kokosom na vrh.
6. Promešaj i uživaj!
Bonus video:

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Mirisne i sočne, a taman iskoristite bajati hleb
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)