LEDENA KAFA SA KOKOSOM Tropski šapat sa ukusom raja
Umesto kokosovog mleka, možete koristiti kokosovu pavlaku za bogatiji ukus
Sastojci (za 1 porciju):
- 1 šoljica sveže skuvane jake kafe (ili espresso)
- 100 ml kokosovog mleka (ili više po ukusu)
- 1–2 kašičice šećera ili zaslađivača (po želji)
- Kockice leda
- Malo vanile ili ekstrakta vanile (po želji)
- Rendani kokos za dekoraciju (opciono)
- Šlag (opciono)
Priprema:
1. Skuvaj kafu i ostavi je da se malo ohladi (možeš je staviti u frižider ili zamrzivač na par minuta).
2. U visoku čašu stavi kockice leda.
3. U ohlađenu kafu dodaj šećer i vanilu (ako koristiš), pa promešaj dok se ne rastvori.
4. Sipaj kafu preko leda, a zatim dolij kokosovo mleko.
5. Po želji ukrasi sa malo šlaga i pospi sa malo rendanim kokosom na vrh.
6. Promešaj i uživaj!
Bonus video:
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)