DOMAĆI SLADOLED OD MALINA Rapsodija ukusa koja se pamti, za pravo letnje osveženje
Rashladiće vas i osvežiti u trenu.

Potrebno je:
- 300 g malina
- 200 ml slatke pavlake
- 100 ml kondenzovanog mleka
- 1 kašičica limunovog soka
- ekstrakt vanile
- med
Priprema:
U blenderu usitnite maline dok ne dobijete pire. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku dok ne postane penasta. Zasebno sjedinite maline, kondenzovano mleko, limunov sok i vanilu. Polako dodajte umućenu pavlaku u voćnu smesu. Sipajte u plastičnu posudu i ostavite u zamrzivaču bar 4-6 sati. Na svaka 2 sata promešajte sladoled da ostane kremast.
Možda vas zanima:

DOMAĆI SLADOLED OD MALINA Ukusniji i zdraviji od kupovnog, a grčki jogurt mu daje posebnu draž
Pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.

KOJU VRSTU JABUKA DA IZABERETE? Nije isto da li pravite kompot ili pitu, ovo će vas iznenaditi
Zavisno od poslastice ili deserta koju pravite, nije isto da li ćete da izaberete Zlatni delišes ili Greni Smit.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)