ČOKOLADNI ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Mekan i sočan, bićete oduševljeni.

čokoladni rolat
Printscreen

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 4 jaja 
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g brašna
  • 20 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo

Za beli fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g bele čokolade

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zasebno pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz lagano mešanje dok ne dobijete glatku smesu. Zatim je izlijte na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno  rasporedite. Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zagrejte slatku pavlaku do tačke ključanja, pa skinite sa vatre i dodajte polomljenu belu čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka. Pustite da se prohladi, pa ostavite u frižideru oko pola sata, da se stegne.Pečen biskvit pospite šećerom u prahu. Urolajte ga zajedno sa krpom i pustite da se prohladi. Onda ga odmotajte i premažite belim filom. Opet urolajte, ovaj put bez krpe.Ostavite rolat bar sat vremena u frižideru da se stegne.Bon appetit!

Komentari (0)

Loading