ČOKOLADNI ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko vam neće tražiti recept
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.

Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 g brašna
- 20 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
Za beli fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zasebno pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz lagano mešanje dok ne dobijete glatku smesu. Zatim je izlijte na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zagrejte slatku pavlaku do tačke ključanja, pa skinite sa vatre i dodajte polomljenu belu čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka. Pustite da se prohladi, pa ostavite u frižideru oko pola sata, da se stegne.Pečen biskvit pospite šećerom u prahu. Urolajte ga zajedno sa krpom i pustite da se prohladi. Onda ga odmotajte i premažite belim filom. Opet urolajte, ovaj put bez krpe.Ostavite rolat bar sat vremena u frižideru da se stegne.Bon appetit!
Možda vas zanima:

KOKOS MALINA ROLAT Posan, nema brašna ni paljenja šporeta, a nikad boljeg ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.

ROLAT SA POMORANDŽOM Kremasti desert savršenog ukusa koji budi sva čula
Sočan i sladak, za sve svečane prilike.

BEZE ROLAT SA MALINAMA Sa hrskavom korom i kremastim filom, popraviće vam dan u trenu
Mirisni desert nestaće sa stola odmah.

MEDOVIK ROLAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)