ČOKOLADNI ROLAT ZA PRAVE SLADOKUSCE Uspeva i potpunim početnicima, a nema ko vam neće tražiti recept
Mekan i sočan, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 80 g brašna
- 20 g kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
Za beli fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g bele čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U velikoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zasebno pomešajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo. Polako dodajte suve sastojke u smesu sa jajima, uz lagano mešanje dok ne dobijete glatku smesu. Zatim je izlijte na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite. Pecite oko 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zagrejte slatku pavlaku do tačke ključanja, pa skinite sa vatre i dodajte polomljenu belu čokoladu. Mešajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka. Pustite da se prohladi, pa ostavite u frižideru oko pola sata, da se stegne.Pečen biskvit pospite šećerom u prahu. Urolajte ga zajedno sa krpom i pustite da se prohladi. Onda ga odmotajte i premažite belim filom. Opet urolajte, ovaj put bez krpe.Ostavite rolat bar sat vremena u frižideru da se stegne.Bon appetit!
Možda vas zanima:
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
TIRAMISU ROLAT SA CIMETOM Može i dete da ga napravi, a tera vodu na usta
Savršen spoj ukusa kafe i cimeta, bićete oduševljeni.
ROLAT SA BUNDEVOM ZA NAJLEPŠU SLAVU Pravi se maltene sam, a nikad kremastiji
Smaže se u trenu, a uspeva i početnicima.
STARINSKI ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj bakin, mekan i mirisan
Najbolje služite uz čaj ili šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)