ROZEN TORTA SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Klasik na moderan način, ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

10:00

Slatki kutak 0

Još slađa i ukusnija, bićete oduševljeni.

rozen torta sa makom i belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 400 g maka
  • 200 ml vrućeg mleka
  • 200 g putera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g mlečne čokolade
  • 100 g mlevenog keksa

Za glazuru:

  • 100 g bele čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera

Priprema:

U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i puter istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Svaku kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško (recimo, enciklopediju) i ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i preliti kolač. Kad se kolač potpuno stegne, iseći na štangle. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading