ROZEN TORTA SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Klasik na moderan način, ukusa koji se ne zaboravlja
Još slađa i ukusnija, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 400 g maka
- 200 ml vrućeg mleka
- 200 g putera
- 2 kesice vanilin šećera
- prstohvat soli
- 80 g mlečne čokolade
- 100 g mlevenog keksa
Za glazuru:
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
Priprema:
U provrelo mleko sipati mak, promešati, dodati puter, vanilin šećer, prstohvat soli, izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada i puter istope i na kraju umešati mleveni keks. Skloniti fil sa šporeta da se prohladi 2-3 minuta. Filovati kore i ređati jednu na drugu. Svaku kada stavite malo pritisnite rukama. Poslednja kora se ne filuje. Tortu pokriti folijom, staviti preko nje nešto teško (recimo, enciklopediju) i ostaviti u frižideru da odstoji najmanje 2 sata. Za glazuru, otopiti čokoladu, ulje i puter na tihoj vatri i preliti kolač. Kad se kolač potpuno stegne, iseći na štangle. Prijatno!
Možda vas zanima:
ROZEN TORTA SA FILOM OD ORAHA I VANILE Poslastica koja budi sva čula i ulepšava sve bitne događaje
Očaravajuća poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
ROZEN TORTA Starinska poslastica koja budi sva čula, još ukusnija od one iz poslastičarnice
Slatka i aromatična, nema ko neće tražiti dodatno parče.
ROZEN TORTA Klasik kao savršen za svaku svečanu trpezu, ukusa koji se pamti
Savršena poslastica raspametiće i one koji ne vole slatko.
POSNA ROZEN TORTA Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po starom receptu baka Anđe
Očaravajuća poslastica popraviće vam raspoloženje u trenu.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)