POSNA ROZEN TORTA Čokoladna poslastica koja se brzo napravi, a još brže pojede!

Čokoladna torta sa rozen korama je odličan izbor kada imate goste.

posna rozen torta
Shutterstock

Posna rozen torta od čokolade

Sastojci:

1 pakovanje rozen kora

400 g šećera

300 ml vode

250 g margarina

150 g čokolade

200 g mlevenih oraha

200 g mlevenog posnog keksa (ili nekog drudog)

2 pomorandže

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

2 kašike ulja

Priprema:

Pomorandže zamrznuti, pa sitno narendati. Kuvati šećer i vodu oko 5 minuta od kada provri, zatim skloniti sa šporeta i dodati margarin i čokoladu. Mešati da se istope, pa dodati orahe i keks. Sjediniti i dodati izrendane pomorandže. Mlakim filom filovati kore. Poslednju ne mazati. Pritisnuti kolač teškim plehom ili knjigama i ostaviti da se stegne preko noći. Kad se ohladi preliti glazurom od istopljene čokolade sa uljem.

Komentari (0)

Loading