LEŠNIK TORTA ZA LETNJE ROĐENDANE Sastojci se samo pomešaju i peku, a dobićete brojne pohvale
Neodoljiva, a jednostavna.

Potrebno je:
- 10 belanaca
- 10 kašika šećera
- 1 žumance
- 100 grama lešnika
- 1 kašika brašna
- 9 žumanca
- 6 kašika šećera
- 9 kašika gustina
- 1/2 litra mleka
- 200 grama bele čokolade
- 250 grama margarina
- 250 grama šećera u prahu
- 200 grama šlag krema od vanile
- 100 ml mleka
- 150 grama crne čokolade
- 200 grama lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom, pa dodajte žumance, kašiku brašna i pečeni, mleveni lešnik. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom i ispecite koru. Mikserom umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte gustin i mleko i malo prokuvajte fil. Nakon što se fil ohladi dodajte belu rendanu čokoladu i margarin umućen sa šećerom u prahu. Umutite šlag krem sa mlekom, pa dodajte crnu čokoladu i mleveni, pečen lešnik. Filujte tortu sledećim redosledom: kora, fil I, fil II.
Možda vas zanima:

STARINSKA SLADOLED TORTA Postoje dve ključne razlike u pripremi u odnosu na današnje domaćice, a evo koje su
Bake nisu kuvale fil i tortu su na kraju premazivale filom od žumanaca, dok današnje domaćice ipak kuvaju fil i premazuju šlagom.

NUGAT TORTA Kremasta i nedoljiva, nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za sve prilike.

ZEBRA TORTA SA NAPOLITANKAMA Ne treba da palite rernu, a kremasta i očaravajuća
Zbog izgleda će je najviše deca obožavati.

REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.

ESTERHAZI TORTA Nazvana po grofu, spor oko nje i dalje traje, a ulepšaće svaki važni događaj
Čuvenu poslasticu osmislili su budimpeštanski poslastičari krajem 19. veka, a nazvana je po grofu Esterhaziju. Do dana današnjeg vodi se sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je „licenca“ za tortu. Od kvalitetnih sastojaka, svečana i raskošna, savršena za sve specijalne prilike i slavsku trpezu. Iako čuvena šara na torti iziskuje preciznost, sav trud u pripremi ove poslastice će se isplatiti.

AMERIČKE PALAČINKE SA BANANOM Još slađe i mekše, ukućani će biti raspamećeni
Služite tople uz dodatak javorovog sirupa.

POSNI ROLAT SA ORASIMA PO RECEPTU SA KANALA BAKINA KUHINJA Nema paljenja rerne, a topi se u ustima
Mekan i neodoljiv, nestaće sa stola odmah.

DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama
Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.
Komentari (0)