PARFE OD MENTE ĆE VAS RASHLADITI U TRENU Priprema je laka, a ukus božanstven
Sočan i mekan kao duša.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 3 jaja
- 90 g brašna
- 90 g šećera
Za krem:
- 4 žumanca
- 700 ml slatke pavlake
- 100 ml vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- 100 g šećera
- 200 ml likera od mente
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite jaja, brašno i šećer pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Koru ispecite, pa od nje čašom prečnika vadite podloge. Na pari skuvajte žumanca, vodu, šećer i vanilu, pa u taj krem dodajte i liker od mente. Zasebno umutite slatku pavlaku i sjedinite je s kremom. Poprskajte vodom kalupe, pa ih napunite kremom i poklopite podlogom od žute kore. Ostavite parfe u zamrzivaču.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
MEDVEĐE ŠAPE SA ORASIMA Neodoljivo mekani i mirisni kolači, uspevaju svima
Medveđe šape s orasima su suvi kolači koji se mogu jesti i do nekoliko dana
POSNA FIGARO OBLANDA Najlepši sitni kolač za Nikoljdan, topi se u ustima
Savršeno posluženje za posnu slavu
ČOKOLADNA ROZEN TORTA Pravi se za 10 minuta, a ima božanstven ukus, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite desert koji se pravi brzo, a izgleda fantastični i takav ukus ima, čokoladna rozen torta je idealan izbor.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Starinski recept "na čaše" koji se prenosi generacijama
Savršenstvo u jednom zalogaju
POSNA JAFA ROZEN TORTA Ako ne znate šta da pravite za svetog Nikolu, ovaj kolač biće zvezda vaše trpeze!
Ako razmišljate šta da spremate za slavu, ovaj kolač je pravi izbor za vas
Komentari (0)