PARFE OD MENTE ĆE VAS RASHLADITI U TRENU Priprema je laka, a ukus božanstven
Sočan i mekan kao duša.

Potrebno je:
Za podlogu:
- 3 jaja
- 90 g brašna
- 90 g šećera
Za krem:
- 4 žumanca
- 700 ml slatke pavlake
- 100 ml vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- 100 g šećera
- 200 ml likera od mente
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite jaja, brašno i šećer pa izlijte u pleh obložen pek papirom. Koru ispecite, pa od nje čašom prečnika vadite podloge. Na pari skuvajte žumanca, vodu, šećer i vanilu, pa u taj krem dodajte i liker od mente. Zasebno umutite slatku pavlaku i sjedinite je s kremom. Poprskajte vodom kalupe, pa ih napunite kremom i poklopite podlogom od žute kore. Ostavite parfe u zamrzivaču.
Možda vas zanima:

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

DOMAĆI SLADOLED OD BOROVNICA Treba vam samo 3 sastojaka, a bolji skoro niste jeli
Najbolje odmah stavite duplu meru.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)