ČIZKEJK SA JAGODAMA Kremasti desert za letnje uživanje, najbolje stavite duplu meru
Sočan i kremast, za sve prilike.

Potrebno je:
- 250 g mlevenog keksa po izboru
- 125 g putera ili margarina
- 100 ml mleka ili jogurta
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g mladog sira
- 200 g šećera u prahu
- 500 g jagoda
- 1 kesica želatina
- 5 kašika kristal šećera
Priprema:
Operite i očistite jagode, pa ih presecite na polovine. U šerpu sipajte 100 mililitara vode, dodajte jagode i pet kašika šećera i kuvajte na srednje jakog vatri. Dok se voće kuva, napravite podlogu. Sjedinite mleveni keks s puterom i mlekom. Umutite slatku pavlaku, dodajte joj mlad sir i šećer u prahu, sve sjedinite mikserom i stavite preko podloge. Dok ovo završite, voće će biti kuvano. Dodajte mu prokuvan želatin, promešajte i prelijte preko belog fila, pa ostavite da se stegne.
Možda vas zanima:

DUBAI ČIZKEJK Još popularniji od čokolade, a savršen za sve bitne događaje
Svaki zalogaj je raj za nepca.

LIMUN ČIZKEJK Nema paljenja šporeta, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Sočan i kremast, svaki zalogaj je raj za nepca.

ČIZKEJK U ČAŠI Brzi desert savršen za dolazak iznenadnih gostiju, a božanstvenog ukusa
Pravi se lako, a pojede brzo.


CRNI KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Sve se pomeša i peče, lakše od ovoga ne može
Mekan i sočan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)