ROZEN TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, svako će tražiti bar jedno dodatno parče

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Savršena za sve prilike.

posna rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje rozen kora
  • 400 g šećera
  • 300 ml vode
  • 250 g margarina
  • 150 g čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevenog posnog keksa
  • 2 pomorandže

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Zamrznute pomorandže sitno narendajte. Kuvajte šećer i  vodu oko 5 minuta od kada provri, zatim sklonite sa šporeta i dodajte margarin i čokoladu. Mešajte da se istope pa dodajte orahe i keks. Sjedinite i dodajte izrendane pomorandže. Mlakim filom nafilujte kore. Poslednju ne mažite. Pritisnite kolač teškim plehom ili knjigama i ostavite da se stegne preko noći. Kad se ohladi, prelijte tortu glazurom od istopljene čokolade sa uljem.

Komentari (0)

Loading