PITA SA JABUKAMA OD DOMAĆIH KORA Poslastica koja mami i mirisom i ukusom, jedno parče vam neće biti dovoljno

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Sočna i hrskava, za pravo uživanje.

pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 15 jabuka
  • 1 kašika šećera
  • 5 kašika griza
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • cimet

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte vodu i ulje i zagrejte da budu mlaki. Onda stavite prvu koru, pa je poprskajte pripremljenom mešavinom. Isto uradite i sa drugom korom. Na treću koru izrendajte tri oljuštene jabuke po celoj površini kore, pa ih pošećerite sa tri kašike šećera. Zatim dodajte jednu kašiku griza preko jabuka, malo cimeta i vanilinog šećera. Isecite i premažite pitu sa ostatkom ulja i vode.Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prekrijte pitu krpom i pustite da se prohladi. Na kraju je valjajte u prah šećer sa vanilinim šećerom. 

Komentari (0)

Loading