PITA SA JABUKAMA OD DOMAĆIH KORA Poslastica koja mami i mirisom i ukusom, jedno parče vam neće biti dovoljno
Sočna i hrskava, za pravo uživanje.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 15 jabuka
- 1 kašika šećera
- 5 kašika griza
- 1 kesica vanilinog šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- cimet
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pomešajte vodu i ulje i zagrejte da budu mlaki. Onda stavite prvu koru, pa je poprskajte pripremljenom mešavinom. Isto uradite i sa drugom korom. Na treću koru izrendajte tri oljuštene jabuke po celoj površini kore, pa ih pošećerite sa tri kašike šećera. Zatim dodajte jednu kašiku griza preko jabuka, malo cimeta i vanilinog šećera. Isecite i premažite pitu sa ostatkom ulja i vode.Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prekrijte pitu krpom i pustite da se prohladi. Na kraju je valjajte u prah šećer sa vanilinim šećerom.
Možda vas zanima:
POSNA PITA SA JABUKAMA MIRIŠE NA JESEN Pravi se lako, a ukusom razvaljuje
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
BRZA PITA SA JABUKAMA SA MERAMA NA ŠOLJE Recept koji je oduševio domaćice na mrežama, sve ga dele
Sočna i slatka, uzećete parče više.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
NEMAČKA PITA SA JABUKAMA PO RECEPTU IZ 1894 GODINE Biće nikad ukusnija i slađa, a priprema je tako jednostavna
Mirisna i sočna, bićete oduševljeni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)