ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Mirisna, sočna i mekana kao duša, baš kao ona bakina!
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 25 g kvasca
- malo soli
- 2 kašike šećera
- 500 g kajsija
- 100 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u 250 ml mlakog mleka. Ostavite 15 minuta da se aktivira, pa dodajte nadošli kvasac, jaje, ulje, šećer i so. Zameste glatko testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini zamesite testo, pa ga podelite na dve jufke, prekrijte krpom i ostavite oko 45 minuta da naraste. Iseckajte kajsije pa dodajte šećer. Istanjite jufke pa preko testa stavite kajsije. Dobro urolajte pa poređajte u podmazan pleh. Premažite uljem rolate. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prekrijte gotovu štrudlu pa ostavite da se malo prohladi. Pospite šećerom u prahu pa služite.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Poslastica idealna za letnje dane, jedno parče vam neće biti dovoljno
Klasik sa letnjim sastojcima, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)