ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Mirisna, sočna i mekana kao duša, baš kao ona bakina!
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 25 g kvasca
- malo soli
- 2 kašike šećera
- 500 g kajsija
- 100 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u 250 ml mlakog mleka. Ostavite 15 minuta da se aktivira, pa dodajte nadošli kvasac, jaje, ulje, šećer i so. Zameste glatko testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini zamesite testo, pa ga podelite na dve jufke, prekrijte krpom i ostavite oko 45 minuta da naraste. Iseckajte kajsije pa dodajte šećer. Istanjite jufke pa preko testa stavite kajsije. Dobro urolajte pa poređajte u podmazan pleh. Premažite uljem rolate. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prekrijte gotovu štrudlu pa ostavite da se malo prohladi. Pospite šećerom u prahu pa služite.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Poslastica idealna za letnje dane, jedno parče vam neće biti dovoljno
Klasik sa letnjim sastojcima, za sve prilike.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)