ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Mirisna, sočna i mekana kao duša, baš kao ona bakina!

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Bićete oduševljeni ukusom.

štrudla sa kajsijama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 25 g kvasca
  • malo soli
  • 2 kašike šećera 
  • 500 g kajsija
  • 100 g šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa šećerom u 250 ml mlakog mleka. Ostavite 15 minuta da se aktivira, pa dodajte nadošli kvasac, jaje, ulje, šećer i so. Zameste glatko testo. Na pobrašnjenoj radnoj površini zamesite testo, pa ga podelite na dve jufke, prekrijte krpom i ostavite oko 45 minuta da naraste. Iseckajte kajsije pa dodajte šećer. Istanjite jufke pa preko testa stavite kajsije. Dobro urolajte pa poređajte u podmazan pleh. Premažite uljem rolate. Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prekrijte gotovu štrudlu pa ostavite da se malo prohladi. Pospite šećerom u prahu pa služite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading