BAKLAVA SA BOROVNICAMA Drugačija, sočna i mekana kao duša, svi će vam tražiti dodatno parče

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Savršen spoj ukusa u poslastici koja se ne odbija.

baklava sa borovnicama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 velikih kora podeljenih na 2 dela
  • 700 g borovnica
  • 3 kašike zaslađivača po želji
  • 2 kašike mlevenog keksa


Za premaz:

  • 200 g maslaca
  • 1 dl ulja


Za preliv:

  • 1 l vode
  • 450 g šećera


Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte borovnice, keks i šećer. Pleh obložite papirom za pečenje pa stavite jednu koru. Namažite je premazom, pa preko nje stavite drugu koru pa isto premažite. Nanesite preko nje treću koru pa premažite, pa nanesite fil sa borovnicama. Ponavljajte postupak dok imate materijal. Završite sa tri premazane kore. Isecite baklavu pa je prelijte ostatkom maslaca. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok listovi ne porumene. Napravite preliv od vode i šećera pa prelijte vrelu baklavu vrućim prelivom. Ostavite da se hladi preko noći.

Komentari (0)

Loading