DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama

Ivana Pavlović

11:01

Slatki kutak 0

Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.

dubai brauni
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,25 šolje maslaca
  • 2,50 šolje smeđeg šećera
  • 4 jaja
  •  1 šolja kakao praha
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
  • 0,75 šolje oštrog brašna

Nadev od pistaća:

  •  1 kašika maslaca
  • 2 šolje kadaifa
  • 200 ml namaza od pistaća

Čokoladni ganaš:

  • 240 g čokolade
  • 1 šoljica slatke pavlake
  • bela čokolada

Priprema:

Rernu zagrejte na 175 stepeni.Otopite maslac pa pustite da se ohladi. Onda dodajte jaja i umutite varjačom. umešajte kakao prah, so, ekstrakt vanile i brašno. Sve polako izmešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite brauni oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite sa strane pola sata da se prohladi. Maslac zagrejte u tiganju na srednjoj vatri pa dodajte usitnjeni kadaif i pržite dok ne postane zlatnosmeđ i hrskav. Onda skinite kadaif s vatre i umešajte ga u namaz od pistaća. Dobro promešajte. Naseckajte čokoladu na komadiće, pa zagrejte slatku pavlaku do vrenja. Zatim je prelijte preko komadića čokolade i ostavite tako minut. Špatulom sve izmešajte da dobijete glatki, sjajni ganaš. Namažite preliv preko braunija pa ga prelijte ganašem. Po vrhu dekorišite otopljenom belom čokoladom. Ostavite kolač pola sata u frižideru da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading