DUBAI BRAUNI Zaboravićete na čokoladu i čizkejk, ovaj brzi kolač oduševio domaćice na mrežama
Sočan i kremast, nema ko će mu odoleti.
Potrebno je:
- 1,25 šolje maslaca
- 2,50 šolje smeđeg šećera
- 4 jaja
- 1 šolja kakao praha
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
- 0,75 šolje oštrog brašna
Nadev od pistaća:
- 1 kašika maslaca
- 2 šolje kadaifa
- 200 ml namaza od pistaća
Čokoladni ganaš:
- 240 g čokolade
- 1 šoljica slatke pavlake
- bela čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni.Otopite maslac pa pustite da se ohladi. Onda dodajte jaja i umutite varjačom. umešajte kakao prah, so, ekstrakt vanile i brašno. Sve polako izmešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite brauni oko 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni. Ostavite sa strane pola sata da se prohladi. Maslac zagrejte u tiganju na srednjoj vatri pa dodajte usitnjeni kadaif i pržite dok ne postane zlatnosmeđ i hrskav. Onda skinite kadaif s vatre i umešajte ga u namaz od pistaća. Dobro promešajte. Naseckajte čokoladu na komadiće, pa zagrejte slatku pavlaku do vrenja. Zatim je prelijte preko komadića čokolade i ostavite tako minut. Špatulom sve izmešajte da dobijete glatki, sjajni ganaš. Namažite preliv preko braunija pa ga prelijte ganašem. Po vrhu dekorišite otopljenom belom čokoladom. Ostavite kolač pola sata u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)