TORTA BELI ANĐEO Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
Za prvi fil:
- 1 l mleka
- 15 kašika šećera
- 5 kesica pudinga od vanile
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 margarin
- 100 g bele čokolade
Za drugi fil:
- 400 g šlaga
Za glazuru:
- 400 ml slatke pavlake
Priprema:
Stavite mleko sa šećerom da se kuva, pa kad provri, dodajte razmućene kesice pudinga od vanile i kesice vanilin šećera. Mešajte smesu dok se ne zgusne, pa sklonite s ringle. Kada se prohladi (ne skroz), ubacite margarin sobne temperature i belu čokoladu. Možete i da je otopite na pari, ili samo da je izlomite na kockice. Kad dodate sve to, mutite mikserom. Umutite u posebnoj činiji šlag. Kore za rozen tortu stavite na poslužavnik na kom ćete poslužiti tortu. Filujte tako što ćete staviti prvi fil, pa drugi fil, pa sledeću koru. Kada potrošite sav materijal, umućenom slatkom pavlakom ukrasite tortu. Stavite je u frižider na nekoliko sati da se stegne, pa poslužite.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)