TORTA BELI ANĐEO Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Gosti će biti oduševljeni ukusom.

beli anđeo
Shutterstock

Potrebno je:

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu

Za prvi fil:

  • 1 l mleka
  • 15 kašika šećera
  • 5 kesica pudinga od vanile
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 margarin
  • 100 g bele čokolade

Za drugi fil:

  • 400 g šlaga

Za glazuru:

  • 400 ml slatke pavlake

Priprema:

Stavite mleko sa šećerom da se kuva, pa kad provri, dodajte razmućene kesice pudinga od vanile i kesice vanilin šećera. Mešajte smesu dok se ne zgusne, pa sklonite s ringle. Kada se prohladi (ne skroz), ubacite margarin sobne temperature i belu čokoladu. Možete i da je otopite na pari, ili samo da je izlomite na kockice. Kad dodate sve to, mutite mikserom. Umutite u posebnoj činiji šlag. Kore za rozen tortu stavite na poslužavnik na kom ćete poslužiti tortu. Filujte tako što ćete staviti prvi fil, pa drugi fil, pa sledeću koru. Kada potrošite sav materijal, umućenom slatkom pavlakom ukrasite tortu. Stavite je u frižider na nekoliko sati da se stegne, pa poslužite.

Možda vas zanima:

germ knedle

GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica

19:00

13 decembar, 2025

Kulinarski globus

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading