KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.

krofne sa orasima
Printscreen

Potrebno je:

  • 250 ml vode
  • 10 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 400-450 g brašna
  • 2 kašike ulja
  • 100 g mlevenih oraha
  • šećer po želji
  • 50 g suvog grožđa

Priprema:

Kvasac razmutite sa šećerom u malo vode pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Dodajte preostalu vodu, ulje i postepeno dodajte brašno dok ne zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite sat vremena da naraste. Oklagijom razvucite testo na oko 1 cm debljine, pa isecite pravougaonike.Sjedinite orahe sa šećerom, suvim grožđem i malo soka.  Kašičicom sipajte smesu na sredinu pravougaonika. Zatim preklopite i dobro pritisnite. Ređajte u  pleh obložen pek papirom, pa pokrijte i pustite da odmore još nekih 20 minuta. Pržite u dubokom ulju. Krofne vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Na kraju ih pospite vanilinim šećerom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading