KROFNE SA ORASIMA PO STAROM BAKINOM RECEPTU Vazdušaste, mekane i tope se u ustima
Mirisne i sočne, najbolje stavite odmah duplu meru.
Potrebno je:
- 250 ml vode
- 10 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 400-450 g brašna
- 2 kašike ulja
- 100 g mlevenih oraha
- šećer po želji
- 50 g suvog grožđa
Priprema:
Kvasac razmutite sa šećerom u malo vode pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Dodajte preostalu vodu, ulje i postepeno dodajte brašno dok ne zamesite glatko testo. Pokrijte i ostavite sat vremena da naraste. Oklagijom razvucite testo na oko 1 cm debljine, pa isecite pravougaonike.Sjedinite orahe sa šećerom, suvim grožđem i malo soka. Kašičicom sipajte smesu na sredinu pravougaonika. Zatim preklopite i dobro pritisnite. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa pokrijte i pustite da odmore još nekih 20 minuta. Pržite u dubokom ulju. Krofne vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće. Na kraju ih pospite vanilinim šećerom.
Možda vas zanima:
POSNE KROFNE MILUJU NEPCA Vazdušaste i sočne, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i savršene, i dupla mera će biti malo.
BOSANSKE KROFNE Spoj tradicije i sreće u pecivu koje se ne odbija
Mirisne i mekane, bićete oduševljeni.
MEKANE KROFNICE BUDE SVA ČULA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Slatke i slasne, za pravo uživanje.
TAJNI SASTOJAK ZA KROFNE Biće mekane, sočne i šupljikave umesto masne, a trik provereno radi
Trik je jednostavan, a krofne će biti savršene.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)