CRNI KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Sve se pomeša i peče, lakše od ovoga ne može
Mekan i sočan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za koru:
- 500 ml jogurta
- 250 g brašna
- 220 g šećera
- 100 ml ulja
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
Za glazuru:
- 150 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu umutite pa sipajte u pleh koji ste prethodno podmazali puterom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Puter otopite, sklonite s ringle, dodajte izlomljenu čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA SAVRŠENU NEDELJU A sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
CRNAC BEZ JAJA Kolač sa jogurtom kontroverznog imena koji se samo pomeša i peče
Jednostavan i sočan, nema ko će mu odoleti.
BRZI GONZALES SA JOGURTOM Gotov za 20 minuta, a zbog njega se prekida svaka dijeta
Gotov očas posla, a nema ko će mu odoleti.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM I MAKOM Savršen za domaćice početnice, a razbija ukusom
Jednostavno se pravi, a po ukusu mu nema ravnog.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)