BELA BADEM TORTA Starinska poslastica bogatog ukusa, i dupla mera će biti malo!
Savršen spoj kremastog fila i šumskog voća.
Potrebno je:
Za kore:
- 16 belanaca
- 16 kašika šećera
- 300 g seckanih badema
- 4 kašike brašna
- 2 kašike likera od badema
Za fil:
- 1 l mleka
- 8 žumanaca
- 200 g šećera
- 120 g gustina
- 250 g putera
- kesica vanilin-šećera
- 1,2 kg šumskog voća
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto belanca. Zasebno umutite žumanca, šećer, seckane bademe, brašno i liker od badema, pa im lagano dodajte umućena belanca i dobro promešajte. Podelite smesu na dva dela. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kore oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Žumanca umutite sa gustinom i malo mleka, pa uz neprestano mešanje sipajte ih u ključalo mleko kome ste dodali šećer. Kuvajte oko 5 minuta na pari, sve dok se ne zgusne. Dodajte umućen puter u prohlađen fil pa dobro sjedinite. Filujte kore naizmenično šumskim voćem i mlečnim filom.Dekorišite tortu po želji.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
BEZGLUTENSKA TORTA SA JABUKAMA ODUŠEVILA DOMAĆICE Džejmi Oliver je baš ovako pravi
Aromatična i preukusna, savršena za praznike.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)