BELA BADEM TORTA Starinska poslastica bogatog ukusa, i dupla mera će biti malo!

Ivana Pavlović

11:30

Slatki kutak 0

Savršen spoj kremastog fila i šumskog voća.

bela badem torta
Printscreen

Potrebno je:

Za kore:

  • 16 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • 300 g seckanih badema
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike likera od badema

 Za fil:

  • 1 l mleka
  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 120 g gustina
  • 250 g putera
  • kesica vanilin-šećera
  • 1,2 kg šumskog voća

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto belanca. Zasebno umutite žumanca, šećer, seckane bademe, brašno i liker od badema, pa im lagano dodajte umućena belanca i dobro promešajte. Podelite smesu na dva dela. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kore oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Žumanca umutite sa gustinom i malo mleka, pa uz neprestano mešanje sipajte ih u ključalo mleko kome ste dodali šećer. Kuvajte oko 5 minuta na pari, sve dok se ne zgusne. Dodajte umućen puter u prohlađen fil pa dobro sjedinite. Filujte kore naizmenično šumskim voćem i mlečnim filom.Dekorišite tortu po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading