ZDRAVI KOLAČ BEZ ŠEĆERA SAVRŠEN ZA DIJETU Recept Danijele Pantić oduševio domaćice, sve ga dele na mrežama
Voditeljka Danijela Pantić već dugo vodi računa o ishrani pri čemu ne konzumira namirnice životinjskog porekla, što se vidi i na njenoj besprekornoj liniji. Svoje kulinarsko umeće prenela je u knjigu recepata vegetarijanske ishrane. Njenim specijalitetima najviše se obraduje sin Ignjat, kome je baš ovaj kolač jedan od omiljenih. Ne sumnjamo da će se i vama dopasti.
Alo/Nenad Vujanović
Potrebno je:
- 2 šolje ovsenih pahuljica
- 2 šolje biljnog mleka
- šolja svežih urmi
- 100 grama otopljene veganske crne čokolade
- kašika kokosovog ulja
- 2 kašike putera od lešnika
- kašika rogača
- 1-2 šolje kokosovih ljuspica
- ½ štapića vanile
- na vrh noža himalajske soli
Priprema:
Očistite urme od koštica pa ih potopite pola sata u vodu. Ovsene pahuljice sameljite u blenderu pa ih odložite u činiju. Dodajte urme u blender i meljite minut-dva, a potom dodajte ostale sastojke, osim ovsenih pahuljica i mleka. Meljite kratko i polako sipajte mleko i ovsene pahuljice, sve dok se ne formira čvrsta smesa. Ako smesa bude previše retka, dodajte kokosove ljuspice, ako je gusta, dodajte još biljnog mleka. Kolač izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pustite da odstoji dva sata u frižideru. Kolač isecite na parčiće pa ga dekorišite bobičastim voćem po želji: jagodama, malinama, ribizlama.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)