ZDRAVI KOLAČ BEZ ŠEĆERA SAVRŠEN ZA DIJETU Recept Danijele Pantić oduševio domaćice, sve ga dele na mrežama

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Voditeljka Danijela Pantić već dugo vodi računa o ishrani pri čemu ne konzumira namirnice životinjskog porekla, što se vidi i na njenoj besprekornoj liniji. Svoje kulinarsko umeće prenela je u knjigu recepata vegetarijanske ishrane. Njenim specijalitetima najviše se obraduje sin Ignjat, kome je baš ovaj kolač jedan od omiljenih. Ne sumnjamo da će se i vama dopasti.

kolač bez šećera
Shutterstock

 

zdrav kolač Alo/Nenad Vujanović
 

Potrebno je:

  • 2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 šolje biljnog mleka
  • šolja svežih urmi
  • 100 grama otopljene veganske crne čokolade
  • kašika kokosovog ulja
  • 2 kašike putera od lešnika
  • kašika rogača
  • 1-2 šolje kokosovih ljuspica
  • ½ štapića vanile
  • na vrh noža himalajske soli

Priprema:

Očistite urme od koštica pa ih potopite pola sata u vodu. Ovsene pahuljice sameljite u blenderu pa ih odložite u činiju. Dodajte urme u blender i meljite minut-dva, a potom dodajte ostale sastojke, osim ovsenih pahuljica i mleka. Meljite kratko i polako sipajte mleko i ovsene pahuljice, sve dok se ne formira čvrsta smesa. Ako smesa bude previše retka, dodajte kokosove ljuspice, ako je gusta, dodajte još biljnog mleka. Kolač izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pustite da odstoji dva sata u frižideru. Kolač isecite na parčiće pa ga dekorišite bobičastim voćem po želji: jagodama, malinama, ribizlama.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading