MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pola pleha nestane dok trepnete
Sočan desert oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 2 breskve
- 3 jaja
- 250 g brašna
- 150 ml mleka
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
Priprema:
Umutite penasto jaja sa šećerom i vanil šećerom da se istope. Dodajte ulje i mleko, mutite 2 minuta, pa kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao i izmešajte. U podmazan pleh sipajte na sredinu jednu kašiku svetle smese, pa preko nje jednu kašiku tamne smese. Nastavite tako oko nje kašikom da stavljate žutu smesu pa preko smeđu dok ne utrošite obe smese. One će se razlivati po plehu i napraviti šare. Breskve secite na tanke kriške (ili kockice) i poređajte odozgo. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)