MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pola pleha nestane dok trepnete

Ivana Pavlović

18:30

Slatki kutak 0

Sočan desert oduševiće i one izbirljive.

mramorni kolač sa breskvama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 breskve
  • 3 jaja
  • 250 g brašna
  • 150 ml mleka
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa

Priprema:

Umutite penasto jaja sa šećerom i vanil šećerom da se istope. Dodajte ulje i mleko, mutite 2 minuta, pa kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo. Smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao i izmešajte. U podmazan pleh sipajte na sredinu jednu kašiku svetle smese, pa preko nje jednu kašiku tamne smese. Nastavite tako oko nje kašikom da stavljate žutu smesu pa preko smeđu dok ne utrošite obe smese. One će se razlivati po plehu i napraviti šare. Breskve secite na tanke kriške (ili kockice) i poređajte odozgo. Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading