NES TORTA SA ORASIMA Poslastica u savršenom spoju sa kafom, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Savršena za sve svečane prilike.
Za koru:
- 7 belanaca
- 7 kašike šečera
- 150 gr oraha
- 1 kašika brašna
Za fil:
- 7 žumanaca
- 200 g šećera
- 2 kašike vruće vode
- 3 kašičice nes kafe
- 1 vanila
- 250 g margarina
Za šam:
- 100 g šlaga u prahu
- 1,5 dl mleka
- 2 kašičice nes kafe
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite šam od belanaca sa prstohvat soli i postepeno dodajte šećer. Onda polako dodajte brašno i na kraju predhodno prepečene i u blenderu sitno seckane orahe. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Zasebno penasto umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte vruću vodu i tu posudu stavite u veću posudu sa vodom koja vri na šporetu. Sve vreme kuvajte uz mešanje, sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre i u mlak krem dodajte margarin. Zatim sve dobro umutite mikserom. Podelite na dva dela, pa jednom dodajte vanilu a drugom nes kafu rastvorenu sa 2 kašičice vruće vode.Šlag umutite sa mlekom i nes kafom rastvorenom u vrućoj vodi. Podelite pečenu koru uzdužno na tri dela i filujte:prva kora - krem sa vanilom - druga kora - krem sa nes kafom - treća kora - šlag. Preko šlaga nanesite ostatak oraha. Tortu dobro ohladite i poslužite.
Možda vas zanima:
OPERA TORTA Čokoladna simfonija koja spaja kafu, kremu i luksuz
Svaki zalogaj miluje nepca.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
LEDENA TORTA SA NES KAFOM GOTOVA ZA 10 MINUTA Kremasta i osvežavajuća, nema joj ravne
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KAPUĆINO TORTA ZA SVE PRILIKE Kremasta i izdašna, polovina nestane dok pristavite kafu
Ako volite kapućino, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)