TULUMBE IZ RERNE Poćiće vam voda na usta koliko su neodoljive, vredne svakog truda

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Mirisne i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.

tulumbe iz rerne
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 ml ulja
  • 400 ml vode
  • 300 g brašna
  • prstohvat soli
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 4 jaja

Za preliv:

  • 500 ml vode
  • 500 g šećera
  • sok od 1 limuna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu i ulje stavite da provri pa dodajte so. Sklonite sa vatre pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte kratko na ringli, pa sklonite. Dodajte jedno po jedno jaje stalno muteći. U špric stavite testo pa istiskujte tulumbe na pleh obložen pek papirom.Ostavite sat vremena u frižideru. Pecite tulumbe pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotove tulumbe prelijte hladnim prelivom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading