TULUMBE IZ RERNE Poćiće vam voda na usta koliko su neodoljive, vredne svakog truda
Mirisne i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 100 ml ulja
- 400 ml vode
- 300 g brašna
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 4 jaja
Za preliv:
- 500 ml vode
- 500 g šećera
- sok od 1 limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Vodu i ulje stavite da provri pa dodajte so. Sklonite sa vatre pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte kratko na ringli, pa sklonite. Dodajte jedno po jedno jaje stalno muteći. U špric stavite testo pa istiskujte tulumbe na pleh obložen pek papirom.Ostavite sat vremena u frižideru. Pecite tulumbe pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotove tulumbe prelijte hladnim prelivom.
Možda vas zanima:
SOČNE TULUMBE SE TOPE U USTIMA Zalivene i preukusne, bolje nego iz poslastičarnice
Oduševiće i najveće sladokusce.
PRAVE BOSANSKE TULUMBE Spolja hrskave, a iznutra mekane, i uspevaju svima
Sočne i slatke, prste da poližete.
TULUMBE IZ RERNE Zdravije i sočne, a neće biti preslatke, već taman koliko treba
Priprema je jednostavna, a ukus savršen.
NEODOLJIVE TULUMBE Turska poslastica ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)