AMERIČKE KROFNE Ljupke, šarene i primamljive, bukvalno vas dozivaju da ih smažete
Mirisne i sočne, za pravo uživanje.
Potrebno je:
Za testo:
- 1 kesica suvog kvasca
- 50 ml tople vode
- 350 ml toplog mleka
- 100 g šećera
- 1 kašičica soli
- 2 jajeta
- 80 g istopljenog putera
- 650 g brašna
- 1-2 l ulja za prženje krofni
Za glazuru:
- 80 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 50-60 ml vruće vode
Priprema:
Razmutite kvasac u toploj vodi, pa ostavite 5 minuta da se aktivira. U jednoj posudi sjedinite nadošli kvasc sa mlekom i šećerom, pa dodajte so, jaja i otopljeni puter. Dodajte pola količine brašna uz stalno mešanje. Mutite mikserom na najmanjoj brzini pa dodajte i preostalo brašno.Zatim ga pokrijte plastičnom folijom i ostavite na toplom pola sata da naraste. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo na oko 1 cm debljine. Čašom vadite krofne i ređajte ih na površinu posutu brašnom, pokrijte ih kuhinjskim krpom i pustite da odstoje još nekih 15-20 minuta. Pržite u dubokoj posudi sa zagrejanim uljem, sa obe strane. Ostavite na ubruse da se ocede od viška masnoće.U duboku posudu sa zagrejanim uljem spustite nekoliko krofni vodeći računa da krofnama ne prepunite posudu. Na umerenoj temperaturi otopite ostali puter. Umešajte šećere i mešajte dok se ne stvori glatka smesa. Onda skinite sa vatre i polako dodajte kašiku po kašiku vruće vode vodeći računa da glazura ne bude suviše retka. Zatim skinite sa vatre pa umačite vrele krofne u glazuru.
Možda vas zanima:
MIRISNE CIMET ROLNICE BOLJE OD SVAKE ŠTRUDLE Polovina nestane dok su još u plehu
Savršeno idu uz kafu ili čaj.
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Poćiće vam voda na usta
Mirisne i sočne, nećete moći da prestanete da jedete.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)