BAKA MIRIN SIPANI KOLAČ SA ŠLJIVAMA Sve se samo pomeša i peče, a topi se u ustima
Najbolje služite uz kuglu sladoleda.
Potrebno je:
- 300 g šljiva bez koštica
- 2 komada jabuka
- 1 čaša blendiranih ili sitno seckanih oraha
- 1 čaša griza
- 2 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- pola pakle margarina
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika prašak za pecivo
- 100 g čokolade
- 1 kašika kakaa
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, šećer, griz, orahe, vanilu i pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Prelijte ostatkom otopljenog margarina pa preko stavite sitno seckanu čokoladu. Zatim poređajte sečene šljive i kriške jabuka. Pecite kolač oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)