BRZI MUS KOLAČ Potreban vam je samo blender, a nećete moći da prestanete da jedete
Kremast i drugačiji, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 300 g urmi bez koštica
- 200 g mlevenih orašastih plodova
- 2 kašike kakao praha
- 4 kašike kokosovog ulja
Za krem:
- 200 g potopljenih indijskih oraha
- 200 g kokosovog mleka
- 100 g agavinog sirupa
- 1 kašika vanilinog ekstrakta
- 4 kašike kokosovog ulja
Za čokoladni mus:
- 150 g tamne čokolade
- 200 g kokosovog mleka
- 3 kašike sirupa od agave
- prstohvat soli
Priprema:
Izblendajte urme u blenderu dok ne dobijete gustu pastu. Onda dodajte mlevene orašaste plodove, kakao prah i kokosovo ulje, pa blendajte dok se sve dobro ne sjedini. Smesu izlijte na dno kalupa pa ostavite u frižideru dok pripremate krem. Zatim stavite u blender oceđene indijske orahe, pa dodajte kokosovo mleko, agavin sirup, ekstrakt vanile i kokosovo ulje. Blendajte dok ne dobijete glatku i kremastu smesu. Prekod podloge rasporedite krem pa ostavite u frižideru da se stegne. Čokoladu otopite na pari uz povremeno mešanje. Onda dodajte kokosovo mleko, agavin sirup i prstohvat soli, pa dobro promešajte dok se sve ne sjedini. Prelijte preko prohlađenog krema.
Možda vas zanima:
BRZE ČOKOLADNE KOCKE S ORASIMA Treba vam samo 3 sastojka, a svi će vam tražiti recept
Ako volite čokoladu, ovaj kolač ćete obožavati.
BRZI KOLAČ OD SAMO DVA SASTOJKA Fenomenalnog je ukusa, napravite odmah duplu meru
Napravite lako čokoladni kolač. Topi se u ustima, sočan je i mekan, a treba vam jako malo vremena. Pravi se od samo 2 sastojka.
NAJBRŽI LAVA KOLAČ SRUŠIO DRUŠTVENE MREŽE Nema jaja ni brašna, a gotov za 2 minuta
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
ŠANO DUŠO TERA VODU NA USTA Kolač šaljivog imena i savršenog ukusa
Savršen spoj lešnika i čokolade.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)