MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima
Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.
Potrebno je:
- 7 kašika meda
- 9 kašika šećera
- 500 g brašna
- 4 žumanca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 1 limun (sok i kora)
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Med i šećer stavite u šerpu da provri.Zatim skinite sa ringle pa dodajte brašno i varjačom sjedinite. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite žumanca sa praškom za pecivo pa dodajte cimet i limunov sok. U smesu izrendajte rendanu limunovu koricu pa sve dobro umesite. Modlom vadite medenjake pa ih ređajte u pleh obložen pek papirom. Zasecite svaki medenjak nožem po površini. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Možda vas zanima:
STARINSKI MEDENJACI Recept baka Jele star 30 godina oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
DOMAĆI MEDENJACI BOLJI OD KUPOVNIH Savršeno idu uz kafu ili čaj, a zaladiće vas u trenu
Mekani i slatki, nema ko će im odoleti.
DOMAĆI MEDENJACI Tope se u ustima, a bude nostalgiju na detinjstvo
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)