MEDENJACI PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Prave se brzo i lako, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Savršeno idu uz šolju kafe ili čaja.

medenjaci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 7 kašika meda 
  • 9 kašika šećera
  • 500 g brašna
  • 4 žumanca
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica cimeta
  • 1 limun (sok i kora)

Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Med i šećer stavite u šerpu da provri.Zatim skinite sa ringle pa dodajte brašno i varjačom sjedinite. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite žumanca sa praškom za pecivo pa dodajte cimet i limunov sok. U smesu izrendajte rendanu limunovu koricu pa sve dobro umesite. Modlom vadite medenjake pa ih ređajte u pleh obložen pek papirom. Zasecite svaki medenjak nožem po površini. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading