ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Baka Mara nam je dala recept kako da bude najsočniji
Lagan i sočan, nema ko će mu odoleti.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 300 g očišćenih višanja
Priprema:
Višnje operite pa im izvadite koštice i peteljke. Žumanca odvojite od belanca, pa belanca sa prstohvatom soli u jednoj posudi umutite u čvrst sneg.Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte maslac. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa ih dodajte u smesu. Zatim špatulom umešajte ceo šne. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Preko smese rasporedite voće. Pecite kolač oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kolač da se prohladi pa pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
STARINSKI ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Recept koji vraća miris detinjstva
Uspeva i domaćicama početnicama.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA I TREŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Sa kanala bakina kuhinja, jednostavnije od ovoga ne može
Mekan i sočan, prste da poližete.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva baš svima, a pojede se u slast
Mirisan i sočan, uzećete dodatno parče.
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA "NA ČAŠE" Uspeva i potpunim početnicima, a mekan i sočan
Sočan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)