POSNA ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je
- 750 ml sojinog mleka
- 2 pudinga sa ukusom čokolade
- 5 kašika šećera
- 125 g margarina
- 100 g crne čokolade
- 200 g posnog lešnik krema
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 1 pakovanje gotovih kora od 3 komada
Priprema:
Zagrejte 600 ml mleka u šerpi. Puding razmutite sa šećerom i 150 ml mleka. Polomite čokoladu. Zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre i dodajte čokoladu. Mešajte sve dok se ne otopi. Preko stavite prijanjajuću foliju pa ostavite da se ohladi. Zasebno umutite margarin. Umutite prohlađeni puding. Dodajte puding margarinu iz 2 – 3 puta i svaki put umutite. Potom dodajte i posni lešnik krem, pa sve dobro sjedinite. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku. Kore natopite mlekom. Zatim filujte tortu redosledom kora – fil – slatka pavlaka – kora – fil – slatka pavlaka – kora – fil. Ostatkom krema premažite tortu pa dekorišite biljnom slatkom pavlkom.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Uspeva i početnicima, a i dupla mera je malo
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)