POSNA ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.

posna čokoladna torta
Printscreen

Potrebno je

  • 750 ml sojinog mleka
  • 2 pudinga sa ukusom čokolade
  • 5 kašika šećera
  • 125 g margarina
  • 100 g crne čokolade
  • 200 g posnog lešnik krema
  • 500 ml biljne slatke pavlake 
  • 1 pakovanje gotovih kora od 3 komada

Priprema:

Zagrejte 600 ml mleka u šerpi. Puding razmutite sa šećerom i 150 ml mleka. Polomite čokoladu. Zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre i dodajte čokoladu. Mešajte sve dok se ne otopi. Preko stavite prijanjajuću foliju pa ostavite da se ohladi. Zasebno umutite margarin. Umutite prohlađeni puding. Dodajte puding margarinu iz 2 – 3 puta i svaki put umutite. Potom dodajte i posni lešnik krem, pa sve dobro sjedinite. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku. Kore natopite mlekom. Zatim filujte tortu redosledom kora – fil – slatka pavlaka – kora – fil – slatka pavlaka – kora – fil. Ostatkom krema premažite tortu pa dekorišite biljnom slatkom pavlkom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading