POSNA ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
Potrebno je
- 750 ml sojinog mleka
- 2 pudinga sa ukusom čokolade
- 5 kašika šećera
- 125 g margarina
- 100 g crne čokolade
- 200 g posnog lešnik krema
- 500 ml biljne slatke pavlake
- 1 pakovanje gotovih kora od 3 komada
Priprema:
Zagrejte 600 ml mleka u šerpi. Puding razmutite sa šećerom i 150 ml mleka. Polomite čokoladu. Zakuvajte puding i mešajte sve dok se ne zgusne. Zatim skinite sa vatre i dodajte čokoladu. Mešajte sve dok se ne otopi. Preko stavite prijanjajuću foliju pa ostavite da se ohladi. Zasebno umutite margarin. Umutite prohlađeni puding. Dodajte puding margarinu iz 2 – 3 puta i svaki put umutite. Potom dodajte i posni lešnik krem, pa sve dobro sjedinite. Zasebno umutite biljnu slatku pavlaku. Kore natopite mlekom. Zatim filujte tortu redosledom kora – fil – slatka pavlaka – kora – fil – slatka pavlaka – kora – fil. Ostatkom krema premažite tortu pa dekorišite biljnom slatkom pavlkom.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Uspeva i početnicima, a i dupla mera je malo
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)