KREMASTI KOLAČ SA KEKSOM Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 600 g keksa
- 300 g šlaga u prahu
- 300 g čokolade
- 300 ml mleka
Za potapanje keksa:
- 200 ml mleka
Za dekoraciju:
- 200 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Šlag umutite s mlekom da dobijete čvrstu smesu. Dodajte istopljenu čokoladu (istopite na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj) i mutite da se sjedini. Svaki komad keksa umočite u mleko i poređajte na tacnu jedan red kao koru. Namažite sa nekoliko kašika fila, preko stavite red keksa, fil i tako redom dok sav keks i fil ne potrošite. Odozgo treba da završite keksom. Treba da bude 4-5 redova keksa, u zavisnosti od veličine tacne. Za glazuru, istopite čokoladu s uljem i odozgo namažite kolač. Ostavite da se stegne, pa secite na kocke i služite.
Možda vas zanima:
KREMASTI KOLAČ SA KEKSOM ZA IZNENADNE GOSTE Pravi se maltene sam, a razvaljuje ukusom
Pravi se brzo i lako, a smaže u trenu.
ROBERT REDFORD KOLAČ Kremast, lagan i sočan, a popularnost mu samo raste
Čuveni glumac preminuo je nedavno u 90 godini, a ovaj desert je njemu posvećen.Priprema se lako, a najpopularniji je na području SAD-a.
KREMASTI ŠNITOVI ZA SAVRŠENU NEDELJU Tope se u ustima, a uspeće i početnicima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Samo dodajte čaj ili kafu uz kolač.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)