KREMASTI KOLAČ SA KEKSOM Uspeće i početnicima, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

keks kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g keksa
  • 300 g šlaga u prahu
  • 300 g čokolade
  • 300 ml mleka

Za potapanje keksa:

  • 200 ml mleka

Za dekoraciju:

  • 200 g čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Šlag umutite s mlekom da dobijete čvrstu smesu. Dodajte istopljenu čokoladu (istopite na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj) i mutite da se sjedini. Svaki komad keksa umočite u mleko i poređajte na tacnu jedan red kao koru. Namažite sa nekoliko kašika fila, preko stavite red keksa, fil i tako redom dok sav keks i fil ne potrošite. Odozgo treba da završite keksom. Treba da bude 4-5 redova keksa, u zavisnosti od veličine tacne. Za glazuru, istopite čokoladu s uljem i odozgo namažite kolač. Ostavite da se stegne, pa secite na kocke i služite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading