POSNE BELE MINJON KOCKE Prave se maltene same, a i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 350 g šećera
- 1 dl vode
- 120 g margarina
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g šećera u prahu
- malo vode
Priprema:
Šećer ušpinujte sa vodom pa u to dodajte margarin. Nakon što se otopi umešajte keks i orahe pa dobro izmešajte. Zatim rukom umesite i prebacite na tacnu obloženu pek papirom. Razvucite na oko 1-1,5 cm debljine i ostavite u frižideru da se stegne. Od šećera u prahu i malo vode napravite fondan pa time prelijte koru. Zatim ostavite da se dobro stegne pa secite na kockice.
Možda vas zanima:
KIKIRIKI ŠTANGLICE PRVE NESTAJU SA STOLA Posne, a nema ko ih ne voli
Savršene za dane posta, nema ko će im odoleti.
KUGLICE OD KIKIRIKI PUTERA ZA IZNENADNE GOSTE Prave se maltene same, a razvaljuju ukusom
Gotove za tren oka, a super idu uz čaj ili kafu.
POSNE TOBLERONE ZA ARANĐELOVDAN Još bolje od originala, a tope se u ustima
Ukusom nimalo ne zaostaju za originalom, a gotovi očas posla.
POSNE KOKOS KUGLICE ZA ARANĐELOVDAN Kažu da su bolje od originala
Mekane i slatke, tope se u ustima.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)