MAČIJE OČI ROLAT Bolji od svake torte, izgleda interesantno, a po ukusu mu nema ravnog
Kremast i savršen, i dupla mera će biti malo.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kašike kakaa
- polovina kesice praška za pecivo
Za čokoladni krem:
- 3 jaja
- 100 g šećera
- kašičica arome vanile
- 200 g čokolade za kuvanje
- 150 g margarina
Preostali sastojci:
- 4 banane
- nekoliko kapi limunovog soka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. U jednoj posudi umutite belanca sa soli i šećerom. Onda dodajte postepeno žumanca. Umešajte prosejanu mešavinu brašna, kakaoa i praška za pecivo. Lagano sjedinite kašikom. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite biskvit da se ohladi 5 minuta pa ga zamotajte u papir za pečenje i pustite da se ohladi. Zasebno penasto umutite jaja, šećer i vanilu arome pa zakuvajte smesu na pari, uz stalno mešanje, sve dok se ne zgusne. Umešajte čokoladu polomljenu na kockice pa mešajte sve dok se ne otopi u gladak krem. Zatim sklonite šerpu sa pare pa pustite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temperature pa umutite u gladak krem. Odmotajte prohlađeni biskvit pa premažite čokoladnim kremom, a pored samog kraja biskvita poređajte banane. Biskvit umotajte u rolnu pa umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru da se stegne. Na kraju, premažite rolat preostalim kremom pa ga pospite rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ A može i dete da ga napravi
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)