LENJA PITA SA VIŠNJAMA MIRIŠE NA LJUBAV Sve se samo pomeša i peče, a i dupla mera je malo
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 1/2 praška za pecivo
- kora od limuna
- 150 g šećera
- 150 g masti
- kašika kisele pavlake
- jaje
- žumance
- vanilin šećer
- šećer u prahu za posipanje
Fil:
- 600 g višanja
- 4 kašike šećera
- 4 kašike griza
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite mast, šećer, vanilin šećer, rendanu koru limuna, žumance i jaje. Polako dodajte brašno i zamesite glatko testo. Onda ga ostavite bar sat vremena u frižideru. Pleh obložite pek papirom pa razvucite 1/2 testa, rasporedite višnje, šećer, griz, a potom stavite drugu polovinu testa, zatvorite krajeve i izbockajte viljuškom na nekoliko mesta. Pecite pitu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim pustite da se prohladi pa secite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
LENJA PITA S JABUKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI I dupla mera će biti malo
Mirisna i sočna, prste da poližete.
LENJA PITA SA MERAMA "NA ČAŠE" Slatko zadovoljstvo po starom bakinom receptu
Sočna i mekana, najbolje odmah stavite duplu meru.
LENJA PITA SA MAKOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočna i slatka, a super ide uz čaj ili kafu.
LENJA PITA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Jednostavna i mirisna, zasladiće vas u trenu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)