POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 2 kašike meda
- 5 kašika šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
- 350-400 g brašna
- kašičica cimeta
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 sode bikarbone
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpu sipajte vodu, ulje, šećer i med i stavite na vatru da se zagreje.Onda dodajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet i sve dobro izmešajte. Pustite testo da se malo ohladi. Vadite kašikom medenjake pa stavljajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
MANASTIRSKI KOLAČ ZA SVE PRILIKE Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Sočan i sladak, i dupla mera je malo.
POSNI MEDENJACI Ukusom nimalo ne zaostaju za onim kupovnim, otopićete se od miline
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
FENOMENALNI KOLAČI OD KOKOSA I ČOKOLADE Desert od koga će vam krenuti voda na usta, a posan
Kolači za dane posta raspametiće i one izbirljive.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)