POSNI MEDENJACI OD KOJIH MIRIŠE CELA KUĆA Gotovi očas posla, a tope se u ustima

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz čaj ili kafu.

posni medenjaci
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kašike meda
  • 5 kašika šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml vode
  • 350-400 g brašna
  • kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 sode bikarbone

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpu sipajte vodu, ulje, šećer i med i stavite na vatru da se zagreje.Onda dodajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet i sve dobro izmešajte. Pustite testo da se malo ohladi. Vadite kašikom medenjake pa stavljajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading