ČAROBAN KOLAČ OD JEDNOG JAJETA Jeftina poslastica iz bakine kuhinje koja će vas raspametiti
Kremast i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Kora:
- 1 jaje
- 1 šolja šećera
- 1 šolja mleka
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 1 puding od vanile
- šećera
- 50 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje pa dodajte pola šolje šećera i penasto umutite mikserom. Polako sipajte mleko, ostatak šećera, ulje, mlevene orahe i na kraju kašiku po kašiku brašna koje je pomešano sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Polovinu mleka sjedinite sa šećerom, a u ostatak otopite puding. Polako dodajte u mleko na šporetu pa zakuvajte puding, sve dok se ne stegne. Zatim ostavite da se ohladi pa dodajte puter uz neprestano mućenje mikserom. Sipajte fil preko prohlađene kore. Dekorišite kolač sa malo kakaoa ili mlevenih oraha.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)