TITOV KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Kremast, lagan i ukusan, bio je omiljen pokojnom maršalu
Savršen spoj čokolade, kafe i lešnika u desertu koji se ne odbija.
Potrebno je:
Za koru:
- 4 jaja
- 200 g šećera
- vanilin šećer
- 100 g preprženih i samlevenih lešnika
- 5 kašika skuvane hladne crne kafe
- 5 kašika brašna
- prašak za pecivo
- 3 kašike ulja
Za prvi fil:
- 400 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 2 žumanca
Za drugi fil:
- 200 g margarina
- 10 kašika šećera
- vanilin šećer
- 100 g otopljene čokolade
- 3 kašike mlevenog lešnika
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite žumanca od belanca, pa žumance umutite sa šećerima u koje se dodaje izmešano brašno i prašak za pecivo. Onda dodajte kuvanu i ohlađenu kafu i mlevene lešnike kao i ulje. Dobro izmešajte smesu pa dodajte umućeno belance. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U mleko dodajte žumance i brašno pa mikserom dobro umutite. Zatim skuvajte u posudi sa vodom u čvrst fil. Margarin otopite na tihoj vatri pa dodajte čokoladu, šećere i lešnike. Sjedinite dobro u kompaktnu smesu. Biskvit stavite u pleh pa ga premažite prvim pa drugim filom. Na kraju kolač pospite mlevenim lešnikom.
Možda vas zanima:
ROBERT REDFORD KOLAČ Kremast, lagan i sočan, a popularnost mu samo raste
Čuveni glumac preminuo je nedavno u 90 godini, a ovaj desert je njemu posvećen.Priprema se lako, a najpopularniji je na području SAD-a.
KREMASTI ŠNITOVI ZA SAVRŠENU NEDELJU Tope se u ustima, a uspeće i početnicima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DOMAĆA KREMPITA SE TOPI U USTIMA Kad je jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Mekana i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NJUJORŠKI ČIZKEJK MAMI NA PARČE VIŠE Gotov očas posla, a kremast i lagan
Najbolje služite uz kafu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)