TITOV KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Kremast, lagan i ukusan, bio je omiljen pokojnom maršalu

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Savršen spoj čokolade, kafe i lešnika u desertu koji se ne odbija.

titov kolač
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • vanilin šećer
  • 100 g preprženih i samlevenih lešnika 
  • 5 kašika skuvane hladne crne kafe
  • 5 kašika brašna
  • prašak za pecivo
  • 3 kašike ulja

Za prvi fil:

  • 400 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 2 žumanca

Za drugi fil:

  • 200 g margarina
  • 10 kašika šećera
  • vanilin šećer
  • 100 g otopljene čokolade
  • 3 kašike mlevenog lešnika

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojite žumanca od belanca, pa žumance umutite sa šećerima u koje se dodaje izmešano brašno i prašak za pecivo. Onda dodajte kuvanu i ohlađenu kafu i mlevene lešnike kao i ulje. Dobro izmešajte smesu pa dodajte umućeno belance. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U mleko dodajte žumance i brašno pa mikserom dobro umutite. Zatim skuvajte u posudi sa vodom u čvrst fil. Margarin otopite na tihoj vatri pa dodajte čokoladu, šećere i lešnike. Sjedinite dobro u kompaktnu smesu. Biskvit stavite u pleh pa ga premažite prvim pa drugim filom. Na kraju kolač pospite mlevenim lešnikom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading