POSNE PRALINE SE TOPE U USTIMA A treba samo nekoliko sastojaka i par minuta pripreme

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Savršene za svečanu i slavsku trpezu.

praline
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g posne čokolade
  • 400 g biljne slatke pavlake
  • 50 g šećera u prahu
  • 50 g posnog mlevenog keksa
  • 6 kašika ulja

Priprema

Prvo optopite čokoladu na ulju. U zasebnoj posudi napravite fil od umućene biljne slatke pavlake i šećera u prahu. Toj smesi dodajte posni mleveni keks. Premažite čokoladom kalup pa ostavite u frižideru 5 minuta.  Onda kalupe napunite filom pa odozgo dodajte još malo čokolade, za dno praline. Stavite u frižider dva sata pa služite. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading