TORTA OD ŠARGAREPE OSVAJA OD PRVOG ZALOGAJA I dupla mera će biti malo

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Za prave sladokusce i one izbirljive.

torta od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • dve kašičice cimeta
  • 300 g rendane šargarepe
  • 300 g smeđeg šećera
  • pola šolje maslinovog ulja
  • ekstrakt vanile
  • 100 g posnog margarina

Za fil:

  • 450 g šećera u prahu
  • tri kašike margarina
  • kašika ekstrakta vanile
  • sok od limuna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu i cimet. Umešate šargarepu i šećer pa sjedinite. Dodajte otopljeni margarin, vanilu i ulje. Promešajte dobro i izlijte u pleh obložen pek-papirom. Ispecite dve kore u reni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pripremljenim filom. Ostavite tortu u frižideru pre služenja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading