ČOKO MOKO ROLAT SE TOPI U USTIMA Bolji od svake torte, po ukusu mu nema ravnog

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Kremast i sladak, ukusa koji se pamti.

čoko moko rolat
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 većih jaja
  • 4 kašike ulja
  • 7 kašika kristal šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 4 ravne kašike kakaoa
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1-2 kesice instant kafe, po ukusu
  • 1 kesica slatke pavlake
  • 200 grama bele čokolade
  • dekoracija po ukusu

Priprema:

U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom umutite belanca s prstohvatom soli u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kad dobijete kompaktnu smesu, smanjite na srednju brzinu, pa uz neprestano miksanje dodajte žumanca i ulje. Potom malo - pomalo dodajte suve sastojke, pa kad se napravi homogena masa, izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 20 minuta. Sačekajte da se prohladi desetak minuta, pa papirom uvijte u rolat. Stavite u frižider da se hladi. U jednoj posudi pomešajte belu čokoladu i umućenu slatku pavlaku. Izvadite iz frižidera koru, odmotajte, pa premažite ovim filom i ponovo urolajte, ovog puta bez papira.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading