BANANA KOLAČ SA JOGURTOM Ko ga jednom proba, uvek mu se vraća
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 150 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 60 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 100 ml gustog jogurta
- 100 g kisele pavlake
- 2 kašike ruma
- prstohvat soli
Za fil:
- 900 ml mleka
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike gustina
- 100 g putera
- 3 manje banane
- 500 ml slatke pavlake
- kremfiks
- 2 kesice želatina
- 2 kašičice arome vanile
- 100 g čokolade za kuvanje
Dodatno:
- 4 kašike mleka
- banana
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao i sodu bikarbonu, a u drugoj umutite ostale sastojke za koru. Kad se povežu, ubacite smesu s brašnom i lagano varjačom promešajte pa sipajte u pleh i pecite oko 15 minuta na 200 stepeni. Od 900 ml mleka odvojte 150 ml i u tome rastopite puding, gustin, šećer i vanilin šećer. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, sklonite s vatre i dodajte mu smesu pudinga i šećera. Vratite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne. Kad se puding ohladi, dodajte mu puter i dobro izmiksajte. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku sa kremfiksom i dodajte banane koje ste izgnječili. Pavlaku ubacite u puding, sjedinite i dodajte želatin i aromu vanile. Na kraju ubacite komadiće čokolade. Smesu izlijte na koru koju ste natopili mlekom i ostavite da se hladi.
Možda vas zanima:
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA IZNENADNE GOSTE Ukusom bolji od svake torte
Mekan i sočan, i dupla mera je malo.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM I MAKOM Savršen za domaćice početnice, a razbija ukusom
Jednostavno se pravi, a po ukusu mu nema ravnog.
JOGURT PITA SE TOPI U USTIMA A sve se samo pomeša i peče
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA SAVRŠENU NEDELJU A sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)