NAJMEKŠE KROFNE Prepune raskošnog čokoladnog punjenja koje mami na još
Mirisne i jednostavne, a tope se u ustima.
Potrebno je:
- 450 g brašna
- 11 g kvasca
- 250 ml mleka
- 40 g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
- 1 kesica vanilin šećer
- 50 g putera
Za ganaš:
- 250 g slatke pavlake
- 250 g čokolade
Priprema
U jednoj posudi pomešajte toplo mleko, kvasac i šećer. Sjedinite sastojke pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Onda postepeno dodajte prosejano brašno (pola količicine) i so i lepo sjedinite. Jaja sa šećerom umutite, pa u tu smesu dodajte testo i istopljeni puter, i nastavite da mutite postepeno dodajući preostalo brašno. Stavite testo u posudu pa pokrijte providnom folijom, i ostavite da nadođe 30 minuta. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo. Čašom vadite krofne. Na pleh poređajte krofne, pokrijte ih providnom folijom, i ostavite da odstoje 20 minuta. U tiganju na zagrejanom ulju pržite krofne, dok ne dobiju zlatnu boju. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom pa ganaš sipajte u špric za kolače. Punite špricem prohlađene krofne, pa ih pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)