DOMAĆE VANILICE SE TOPE U USTIMA Kraljice prazničnog stola
Mekane i sočne, nema im ravnih.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 50 g margarina
- 100 g masti
- 100 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- na vrh noža praška za peciva
- 1 vanilin šećer
- korica limuna po želji
- džem za mazanje
- prah šećer sa vanilom za valjanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, mast, margarin i šećer. Onda dodajte brašno i malo praška za pecivo. Razvijte testo za pola cm pa vadite male kružiće.Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Mažite džemom pa spajajte po dve. Na kraju valjajte vanilice u prah šećer.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA VANILICE Sitni kolači koje niko ne odbija
Prhke, mirisne i slatke.
STARINSKE VANILICE ZA NAJLEPŠU SLAVU Prhke i mekane kao duša
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
DONOSIMO VAM RECEPT ZA NAJBOLJE VANILICE Uopšte se ne mrve i biće sveže danima
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
LAŽNE VANILICE BUDE SVA ČULA Priprema je nikad brža i lakša, a i dupla mera će biti malo
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)